Heb je een vraag? Ons team zit voor je klaar!

Professionele servicedesk, snelle reactieSUPPORT

slimmer-werken-it-moet-geen-zorg-zijn-maar-ondersteunend
Slimmer werken: IT moet geen zorg zijn, maar ondersteunend
28 juni 2021
cyberaanval ransomware
Cyberaanvallen met ransomware, is jouw data in gevaar?
5 juli 2021

Microsoft nieuws: Windows 11

windows 11

Het gerucht zoemde al langer rond in IT-land, maar nu is het bevestigd. Microsoft heeft de komst van Windows 11 officieel aangekondigd. Eind december zal gestart worden met de uitrol en vanaf 5 oktober zal het voor iedereen die nu Windows 10 heeft s beschikbaar zijn.

Wat kun je verwachten van Windows 11?
Windows 11 heeft een aantal nieuwe features. We zetten de belangrijkste voor je op een rijtje.

Een frisse blik en een nieuwe start
De interface is opgefrist, icoontjes op de taakbalk staan in het midden en zijn moderner van ontwerp. Wanneer je op de startknop (het Windows-logo) klikt, verschijnen er standaard vastgepinde en geadviseerde apps. Deze kun je zelf verslepen en veranderen. Als je bij het startmenu kiest voor “alle apps” krijg je alle programma’s te zien. Je kunt ook zelf kiezen om het startmenu veelgebruikte apps of (document)mappen te tonen.
Het startmenu is niet te verslepen of te veranderen qua grootte. Door een snelle animatie verschijnt het wanneer je klikt op het Windows-icoon, en zo verdwijnt het ook weer.

De taakbalk is standaard gecentreerd, maar dit is aan te passen. De taakbalk bevat standaard apps voor zoeken, de verkenner, Edge, Microsoft Store, Task View en Widgets. Deze apps hebben ook kleine veranderingen ondergaan. Je bureaublad kun je personaliseren met een zoekbalk, weersvoorspellingen, je agenda of andere apps.

Snap
Nieuw in Windows 11 zijn Snap Layouts, Snap Groups en Desktops. Hiermee kun je je bureaublad indelen en ervoor kiezen om een venster in de hoek of aan een kant te zetten. Vooral handig als je met meerdere toepassingen tegelijk werkt.

Integratie Teams
De chatfunctie van Microsoft Teams is in de taakbalk geïntegreerd. Chatten, praten of videobellen met je contacten kan in Windows. Hierdoor verdwijnt Skype.

Nieuw design
Windows 11 heeft zes thema’s, drie lichte en drie donkere. Deze hebben allemaal eigen achtergrondafbeeldingen en kleurenschema’s. Er wordt meer gebruik gemaakt van animaties en een wazig doorschijnende weergave van de vensters (Acrylic ontwerpstijl). Daarnaast zijn de icoontjes aangepast en nieuwe toegevoegd.

Games
Met een aantal functies die vanuit de Xbox series naar Windows 11 komen wordt gamen via Windows 11 nog beter.

Microsoft Store en Android Apps
De Microsoft store is sneller en de vormgeving frisser. Zoeken naar apps is een stuk makkelijker. Echt vernieuwend is de mogelijkheid om Android apps op Windows te draaien.

Systeemvereisten voor Windows 11
CPU: 1 Ghz of hoger met 2 of meer cores op 64 bit
RAM: 4 GB
Opslag: 64 GB
Scherm: minimum 9 inch met 720p resolutie (HD ready)
Grafische kaart: DirectX12 compatibel of nieuwer met WDDm 2.0 stuurprogramma

Windows 10 tot 2025
Begin volgend jaar zal er dus een gratis update naar Windows 11 komen voor alle Windows 10-devices. Microsoft komt met een PC Health Check waarmee je kunt controleren of je pc in aanmerking komt voor de update. Kom je, hoewel de kans klein is, toch niet in aanmerking voor de update? Voorlopig geen zorgen: Windows 10 zal nog tot in elk geval 2025 beveiliging updates krijgen.

Publicatiedatum 29-6-2021

Meer informatie over Windows 11?
We helpen je graag.

Heb je vragen?

Wil je iets weten over één van onze diensten? Laat je gegevens achter en wij nemen snel contact met je op.

    place