Heb je een vraag? Ons team zit voor je klaar!

Professionele servicedesk, snelle reactieSUPPORT

better safe than sorry
Better safe than sorry
1 november 2021
IT Support Groep ISO 27001 gecertificeerd!
ISO 27001 audit IT Support Groep succesvol afgerond!
18 november 2021

Thuiswerken: veilig samenwerken

veilig thuiswerken

Thuiswerken: veilig samenwerken en bereikbaar blijven. 

Ook tegen het einde van 2021 gaan we net als vorig jaar weer vaker thuiswerken. En dat betekent dat de keukentafels en de bureaus ergens anders in het huis weer massaal in gebruik worden genomen. Een lockdown is inmiddels niet meer nieuw en we weten allemaal wel hoe we thuis moeten werken. Maar hoe zorg je ervoor dat jij en je medewerkers makkelijk én veilig thuis kunnen werken? Hoe werk je effectief samen? En hoe blijf je bereikbaar voor je klanten? We delen een aantal tips met je.

Bereikbaar blijven

Gezondheid is prioriteit nummer één. Daarna komt natuurlijk ook de gezondheid van je onderneming en de dienstverlening voor je klanten. En dat begint vaak met bereikbaarheid. Nu je medewerkers thuiswerken wil je ook dat ze inkomende oproepen op je bedrijfsnummer kunnen aannemen. En uitgaand kunnen bellen met het vaste bedrijfsnummer. Een aantal tips hoe je dit voor elkaar krijgt:

  • Schakel bedrijfsnummers door naar mobiele nummers van jou en je medewerkers. Dat kan met bijna elke telefooncentrale, en zeker met een Hosted VoIP telefooncentrale. We stellen het graag voor je in.
  • Gebruik Hosted VoIP apps om inkomende oproepen thuis te ontvangen op je smartphone of laptop, net zoals je ze ontvangt op je vaste toestel op kantoor. En bijkomend voordeel is dat je ook nog eens uitgaand kunt bellen met het vaste bedrijfsnummer. Zo ziet degene die je belt niet je privé-nummer.

Samenwerken
Het dagelijkse praatje bij de koffie, de afspraak op kantoor met die nieuwe klant of het operationele overleg met je team. Dat werkt toch even anders als iedereen thuis zit. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen om toch makkelijk samen te werken en met elkaar in contact te blijven.

  • Organiseer videomeetings om elkaar te horen én te zien! En wat dacht je van chat-functionaliteit?
  • Werk samen met Microsoft Teams in bestanden, vergader in video-meetings, organiseer een live-stream met publiek als alternatief voor een presentatie en deel eenvoudig documenten. En wist je dat je ook kunt bellen en gebeld worden met Teams?

Veilig werken
Bij thuiswerken en samenwerken hoort ook veilig werken. Zo zorg je er met een VPN-verbinding voor dat er een veilige verbinding wordt gelegd tussen de laptop van je medewerker en je bedrijfsnetwerk, voor toegang tot applicaties en data. En is die laptop ook voorzien van goede en up-to-date anti-virus voor bescherming tegen virussen en malware?

Security diensten
Net als bij de vorige lockdowns zagen we dat cybercriminelen gebruik maken van de situatie. Ze kijken of er ‘digitale deuren’ open staan of ze sturen je phishing. Het is daarom erg belangrijk dat al je collega’s bewust zijn van de gevaren en dat ze weten hoe ze veilig thuiswerken. Want klikken op een verkeerd linkje is zo gedaan! |
Wellicht is een Phishingtest, Security Scan as a Service, Awareness training of Risicobeoordeling voor jouw bedrijf interessant.
Daarnaast kunnen cybercriminelen binnenkomen via je website. Ben je benieuwd of jouw website veilig is? Vraag een gratis websitescan aan!

Publicatiedatum 11-11-2021

Meer informatie?
We staan voor je klaar.

Heb je vragen?

Wil je iets weten over één van onze diensten? Laat je gegevens achter en wij nemen snel contact met je op.

    place