Heb je een vraag? Ons team zit voor je klaar!

Professionele servicedesk, snelle reactieSUPPORT

cyberaanval ransomware
Cyberaanvallen met ransomware, is jouw data in gevaar?
5 juli 2021
microsoft inspire 2021 website 2300 x 1900
Microsoft Inspire 2021: handige samenvatting.
19 juli 2021

Veilig werken tijdens de vakantie: waar werk jij deze zomer?

veilig werken op vakantie

Veilig werken tijdens de vakantie: waar werk jij deze zomer?

Ben jij volledig offline deze zomer? Veel mensen nemen de laptop of tablet toch mee op vakantie om even snel e-mails te checken of een offerte te controleren. Daar heb je natuurlijk een veilige verbinding met een wifi netwerk op de camping, in het hotel of in een restaurant voor nodig. Dit brengt risico’s met zich mee. We geven een aantal tips om veilig te kunnen werken op (vakantie) locatie.

 1. Niet elke Wifi-netwerk is even betrouwbaar
  Als je verbinding maakt met openbare wifi-netwerken of hotspots is het voor anderen erg makkelijk om toegang te krijgen tot jouw device. Alle informatie op jouw telefoon, laptop of tablet kunnen ze dan zien. Via het openbare wifi-netwerk kunnen anderen niet zien waar jij mee bezig bent. Als je hier een melding van krijgt maak dan ook geen verbinding.
  Maar zo min mogelijk gebruik van een wifi netwerk zonder wachtwoorden, als het niet anders kan: voer geen wachtwoorden, persoonlijke gegevens of inlognamen in. Maak een 4G-verbinding als je toch vertrouwelijke informatie moet versturen.
 2. Gebruik een VPN-verbinding
  Een VPN (Virtual Private Network) is een soort privé netwerk binnen een groter netwerk. Deze VPN zorgt ervoor dat je verbinding kunt maken met het interne netwerk alsof je met je laptop of tablet op kantoor bent.
 3. Versleutel je apparaten
  Wanneer je de gegevens op je laptop versleutelt, worden ze gecodeerd oftewel beveiligd zodat anderen niet zomaar toegang krijgen. Dit is zowel voor Windows als voor Mac (gratis mogelijk).
 4. Zorg dat je telefoon of laptop vindbaar is
  Installeer op Android toestellen ‘Find my droid’ en op Iphone/Ipad ‘Find my Iphone/Ipad. Je kunt hiermee op afstand je toestel ontgrendelen en wissen. Daarnaast kun je zien waar je toestel ongeveer is.
 5. Pas op met social media
  Om jezelf te beschermen tegen inbraakgevaar wordt er vaak gezegd dat je beter niets op social media kunt zetten als je op vakantie bent. Daarnaast kun je via sms of email misleidt worden door cybercriminelen die informatie van jouw social media gebruiken om je via e-mail of sms op te lichten. Dit heet social engineering.

Een gewaarschuwd mens telt voor 2, geniet van een zorgeloze vakantie!

Publicatiedatum 06-07-2021

Meer weten over veilig werken?
We helpen je graag.

Heb je vragen?

Wil je iets weten over één van onze diensten? Laat je gegevens achter en wij nemen snel contact met je op.

  place