Heb je een vraag? Ons team zit voor je klaar!

Professionele servicedesk, snelle reactieSUPPORT

Referentiecase Rofianda over de inzet van goed licht
31 oktober 2019
Waarschuwing: ben alert op e-mails/berichten via LinkedIn!
28 november 2019

Referentiecase ondersteuning Amazon cloud

Resultaat

  • 24/7 ondersteuning
  • Gecertificeerde cloud specialisten
  • Maatwerk oplossing
  • ISAE3402 gecertificeerd

“Onze cloud specialisten zijn AWS gecertificeerd en werken iedere dag aan uitdagende vraagstukken en projecten.”

Luuk van Raaij
Teamleider Cloud

Cloudteam IT Support Groep ondersteunt grote pakketten bezorger in Amazon cloud 

De technologische mogelijkheden van vandaag de dag leggen een grote druk op moderne organisaties. Zij worden steeds afhankelijker van de beschikbaarheid van data en op data gebaseerde diensten. Maar ook is betrouwbaarheid essentieel voor continuïteit en het imago van de organisatie. Dit vereist zorgvuldige afstemming tussen de werkomgeving en IT. 

Wat we doen 

IT Support Groep beheert sinds 2011 de AWS (Amazon Web Services), IaaS en PaaS omgeving van een grote – landelijk dekkende pakketten bezorger. In deze AWSomgeving draaien ruim 40 applicaties. Ruim 10 applicaties daarvan kunnen geclassificeerd worden als business applicaties die 24/7 beschikbaar moeten zijn. Beschikbaar voor zowel interne als en externe gebruikers. Onze dienstverlening voor deze relatie is afgedekt met een maatwerk SLAManaged- en compliant uitgevoerde beheerwerkzaamheden en onderliggende contracten. 

ISAE3402 

Alle werkzaamheden die het team uitvoert zijn altijd transparant voor onze opdrachtgever. De hiervoor noodzakelijke werkprocessen zijn aanwezig en door IT Support Groep ontwikkeld. Deze processen zijn onder andere gebaseerd op ‘de IT Support Groep beheermethodiek’. Kernonderdelen van deze methodiek zijn dat we weten wat de klant wil, weten wat we de klant willen aanbieden en in werkprocessen verankerde transparantie en compliancy. Onze werkzaamheden en processen worden ieder jaar, voor onze ISAE3402 certificering, door een externe geaccrediteerde organisatie geaudit. 

Hoe we dit doen 

Om de continuïteit te borgen hebben we een dedicated ervaren team samengesteld. Dit team is 24/7 bereikbaar en beschikbaar. Natuurlijk voorzien en uitgerust met alle noodzakelijke tooling. De betreffende cloud specialisten van IT Support Groep zijn AWS gecertificeerd en houden dagelijks hun kennis en kunde op peil. Dit doen zij niet alleen door te studeren. Dagelijks werken ze actief op het platform en ontwikkelen ze door. Het team werkt zowel traditioneel (servicedesk met escalatie naar hogere lijn) als in een devops werkmethodiek. We beslissen per opdracht/project hoe we de samenwerking aan gaan en inrichten. 

Oplossend vermogen 

Als geen ander weten we hoe belangrijk zaken als een snelle alarmering en opvolging zijnWe voelen de ‘pijn’ die onze relatie ervaart op het moment dat bijvoorbeeld logistieke systemen haperen. Gelukkig zorgt onze 24/7 monitoring en bewaking ervoor dat we snel en proactief op acties kunnen inspelen én reagerenNa afloop rapporteren we altijd gedetailleerd hierover.  

Samen staan we sterker 

In de omvangrijke AWSomgeving die we beheren zijn vele soorten AWS resources te vinden. Denk hierbij aan Iaas, Paas en serverless: Ec2 instances, RDS instances, Loadbalancers, Lambda functions, Cloudwatch dashboard. Ook Kubernetes en container gebaseerde oplossingen worden door ons onderhouden. Waar nodig werken we nauw samen met softwareleveranciers en andere AWS Partners. Wij geloven namelijk dat we samen sterker staan. Nu en in de toekomst. 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Volg ons op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief

IT Support Groep vindt het belangrijk om relaties in beeld te brengen. Hun ambities, passies en ervaringen vormen de basis van verhalen die wij vanuit IT Support Groep graag delen met andere bedrijven. Dit om juist anderen te inspireren en te laten zien welke oplossingen helpen.

Heb je vragen?

Wil je iets weten over één van onze diensten? Laat je gegevens achter en wij nemen snel contact met je op.

    place