Heb je een vraag? Ons team zit voor je klaar!

Professionele servicedesk, snelle reactieSUPPORT

Openingstijden rond de feestdagen
13 december 2018
Slimmer Werken doe je met Office 365 én handige praktijkvoorbeelden
15 januari 2019

2019, het jaar van…….Joost vertelt.

We zitten in de laatste weken van 2018 maar bij IT Support Groep zijn we ook al druk bezig met 2019. Zoals je van ons gewend bent kijken we graag vooruit. Wat verwachten wij allemaal? Wat zijn de trends? Waar gaan we ons op richten? Dat de ontwikkelingen zo snel gaan staat wel vast en verrast niemand meer. Slim werken in de cloud, Internet of things, cybercriminaliteit en security. Wij begrijpen dat het lastig is om een beeld te krijgen, laat staan actuele informatie te vergaren. In dit artikel vertelt Joost Merkx, directeur bij IT Support Groep over waar we ons nu écht op moeten focussen. En wat je natuurlijk van ons mag verwachten.  

Slim verder werken 

“We zien dat steeds meer activiteiten van bedrijven plaats vinden in de cloud,” vertelt Joost. De groeiende oppervlakte aan asfalt en de toename in files neemt ook in 2019 toe. “We zien ook dat organisaties steeds meer kiezen om hun werknemers thuis te laten werken, logisch ook. Maar geef je werknemers in 2019 dan ook een échte thuiswerkplek zodat ze ook daar veilig, snel en slim kunnen werken. Dit alles begint met een moderne veilige werkplek in de cloud en een adoptietraject. In 2019 organiseren we verschillende inspiratiesessies om je te ‘overtuigen’ van deze manier van werken.” 

Cybercrime: Grootste gevaar zit tussen je beeldscherm en bureau 

Gelukkig ontwikkelt de beveiliging zich steeds verder om hackers tegen te gaan. “Maar dat is ook zeker nodig,” gaat Joost verder. “Geloof me, het is niet meer de vraag of je gehackt bent maar wanneer je (weer) gehackt wordt. Experts verwachten ook veel nieuwe malware voor 2019. De Vapor-worm (malware met ‘wormachtige’ eigenschappen die zichzelf verspreidt door zwakke plekken binnen software te gebruiken), lastige nieuwe malware en kwaadaardige chatbots moeten (helaas) gaan zorgen voor nog meer cybercriminaliteit in 2019. Goed om te weten, hoor ik je denken, maar wat doe ik eraan? Het begint echt met bewustwording. Eén van de speerpunten voor IT Support Groep in 2019. Het grootste gevaar zit tussen je beeldscherm en achter het bureau ?, jouw medewerkers.” Bij één van de evenementen die IT Support Groep in 2019 gaat organiseren is bewustwording rondom cybercrime een heel belangrijk onderdeel. Hierover hoor en lees je later meer. 

En nog meer security 

“Ik verwacht dat we in 2019 ook bijvoorbeeld een verdere toename zien in twee-factor-authenticatie,” gaat Joost verder. “Dit is een extra beveiligingslaag. Misschien heb je er al eens iets meer over gehoord of gelezen op onze website. Documenten, applicaties of programma’s worden alleen geopend als ze als ‘vertrouwd’ zijn aangemeld. Log je voor het eerst in op een device? Dan ontvang je een verificatiecode op één van je andere apparaten. Extra veilig dus, en ook op die manier maak je het steeds lastiger voor hackers. Maar ook zal back-up (fysiek, online of in een vorm als disaster recovery) voor ieder bedrijf belangrijker worden. Want ja, als je dan toch gehackt wordt, wil je zo snel als mogelijk weer up-and-running zijn met zo min mogelijk (bedrijfs)dataverlies.” 

Ontwikkelingen binnen IT Support Groep 

Een kijkje in de keuken voor 2019. “Het zal je niet zijn ontgaan dat we ook het afgelopen jaar weer flink gegroeid zijn,” gaat Joost verder. “Eerlijk is eerlijk, dit gaat niet zonder slag of stoot. We realiseren dat onze klanten hier soms last van hebben gehad. En dat vinden we meer dan vervelend. Het goede nieuws is dat de nieuwe basis nu staat. Een team van 44 professionals staat in de startblokken om 2019 goed te beginnen. Door de groei komen er nieuwe rollen binnen onze organisatie, maar daarover later meer. 2018 was een druk en bewogen jaar, 2019 wordt een jaar met veel inspiratie, mooie contactmomenten en veel service! Beloofd!,” sluit Joost af. 

Wij wensen iedereen fijne feestdagen! 

Meer weten over onze plannen en ideeën? Neem contact op met Joost!

Heb je vragen?

Wil je iets weten over één van onze diensten? Laat je gegevens achter en wij nemen snel contact met je op.

    place