Heb je een vraag? Ons team zit voor je klaar!

Professionele servicedesk, snelle reactieSUPPORT

podcast it support groep website
Podcast nieuws: de IT Support Cast
13 april 2021
optimale flexibiliteit in de cloud
Optimale flexibiliteit door volledig werken in de cloud
20 april 2021

Werken waar je maar wilt én een optimale samenwerking

optimale samenwerking midpoint

Resultaat

  • Slimmere en efficiëntere manier van werken door gebruik van Microsoft 365
  • Kostenbesparing door volledig werken in de cloud
  • Optimale flexibiliteit: werknemers kunnen zelf kiezen op welke locatie ze werken
“De kracht van samenwerking tijdens het digitaal vergaderen heeft ons verrast.”

Over Midpoint Brabant
Midpoint Brabant is hét samenwerkingsprogramma van Midden-Brabant en de schakel tussen bedrijven, overheden, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties. Met de focus op digitalisering, talentontwikkeling en duurzaamheid. |

Zij helpen bij het ontwikkelen van nieuwe ideeën en brengen deze in een stroomversnelling naar de markt.

midpoint brabant: optimale samenwerking

Werken waar je maar wilt én een optimale samenwerking

“Wij werkten nog op de “traditionele” manier, op een terminal server, en waren echt toe aan een verbeterslag naar een optimale samenwerking en betere efficiency.” vertelt Mickeal van Stiphout, financieel adviseur bij Midpoint Brabant. “Het was een enorme omschakeling voor de hele organisatie, die door het plotselinge gedwongen thuiswerken in een stroomversnelling kwam.”

Slimmer werken traject zorgt voor overzichtelijke overstap naar het nieuwe werken

Het nieuwe werken en volledig overstappen naar de cloud was de beste oplossing. Het zou zorgen voor optimale flexibiliteit omdat iedereen dan altijd en overal kan (samen)werken. Het was een grote, maar ook spannende stap, die alleen succesvol zou zijn met de juiste begeleiding.

Midpoint Brabant schreef een aanbesteding uit. Sander van Stiphout en Pieter Franken van IT Support Groep brachten een offerte uit. “We werden positief verrast en hadden er meteen een goed gevoel bij, hun ruime ervaring met Microsoft 365 en het hele slimmer werken traject wat al volledig uitgewerkt was, hebben de doorslag gegeven”.

Met goede begeleiding de juiste keuzes gemaakt voor een optimale samenwerking

Robert Koreman en Stefan van Breugel namen de inrichting voor hun rekening en maakten de vertaalslag naar de wensen Midpoint Brabant. Zij namen hen stap voor stap mee in een advies en implementatieplan:

1. Opnieuw inrichten van de IT-omgeving
2. Vervangen van de hardware naar flexibele werkplekken
3. Overstap naar de cloud door inzet van Microsoft 365
4. Applicaties beschikbaar maken vanuit het werkportaal
5. Uitrol van het slimmer werken traject

Er moesten snel stappen gemaakt worden, IT Support Groep nam Midpoint  Brabant mee in het hele traject en het maken van keuzes en gevolgen daarvan met betrekking tot de inrichting. ” Ze gaven ons eerlijk advies, en bij elke vraag werden we ook echt goed geholpen, in het hele proces waren de lijntjes kort en werd er snel gereageerd. “Ik kon de jongens van IT Support Groep rechtstreeks bellen, elk moment van de dag, dat was ik niet gewend, maar werkt erg prettig!”

De eerste slag is gemaakt, Midpoint Brabant werkt volledig in de cloud met Microsoft 365. Het is al een stuk efficiënter onder andere door het gebruik van Teams. “Zelfs de kracht van samenwerking tijdens het digitaal vergaderen in Teams heeft ons verrast. De spontane ontmoetingen bij de koffie-automaat worden nog wel gemist, maar dat komt wel weer.”

“Het gedachtegoed van IT Support Groep met betrekking tot het slimmer werken portaal is erg waardevol, daarnaast is het een echt Brabants bedrijf: puur en zuiver in haar diensten en communicatie. Volledige in de cloud werken bespaart ons kosten en zorgt voor een optimale flexibiliteit, onze collega’s kunnen werken waar ze maar willen.”

Download dit artikel als pdf

Volg ons op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief

IT Support Groep vindt het belangrijk om relaties in beeld te brengen. Hun ambities, passies en ervaringen vormen de basis van verhalen die wij vanuit IT Support Groep graag delen met andere bedrijven. Dit om juist anderen te inspireren en te laten zien welke oplossingen helpen.

Heb je vragen?

Wil je iets weten over één van onze diensten? Laat je gegevens achter en wij nemen snel contact met je op.

    place